"NIJE VAŽNO KO JE BIO ŠAMPION, MNOGO PUTA SE NE ZNA ISHOD..." Dragoslav Stepanović za Espreso o finalu Kupa Srbije
Dragoslav Stepanović, Foto: Starsport©

HALO, nemačka

"NIJE VAŽNO KO JE BIO ŠAMPION, MNOGO PUTA SE NE ZNA ISHOD..." Dragoslav Stepanović za Espreso o finalu Kupa Srbije

Nekadašnji fudbaler Beograđana i trener Novosađana u intervjuu za naš portal izneo je očekivanja pred meč u gradu na zapadu naše zemlje

Objavljeno: 16:38h
Veljko Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine sastaju se u finalu Kupa Srbije u utorak od 20.15 na stadionu Lagator u Loznici.

U intervjuu za portal Espreso u najavi meča u gradu na zapadu naše zemlje pomogao nam je čuveni srpski stručnjak Dragoslav Stepanović (76).

Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanovićfoto: Starsport©

Popularni Stepi je od 1973. do 1976. godine odigrao 30 utakmica u crveno-belom dresu i postigao je dva gola.

Vezan je i za Novosađane pošto je bio trener od 1. jula do 2. oktobra 2009. godine uz po tri pobede i poraza i dva remija na osam utakmica.

Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanovićfoto: Jazz Archiv Hamburg / Uli Glockmann / akg-images / Profimedia

- Prvo sam oduševljen što je Zvezda ponovo postala šampion i gledao sam meč protiv Partizana i mislim da je imala mnogo više šansi i da je mogla da pobedi sa mnogo većim rezultatom. Sa pravom je ušla u finale Kupa Srbije - počeo je Stepanović u razgovoru za Espreso iz Frankfurta.

Ukratko o "staroj dami" za početak.

- Vojvodini je dodatna motivacija sigurno evropsko takmičenje ukoliko osvoji Kup. U Kupu se mnogo puta ne zna ishod jer slabiji pobedi boljeg ili bolji pobedi slabijeg i neizvesno bude od prvog do zadnjeg minuta - kaže Stepanović u razgovoru za Espreso.

Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanovićfoto: Martin Hoffmann / imago sportfotodienst / Profimedia

Smatra da su Beograđani preokrenuli sezonu povratkom Vladana Milojevića.

- Kako je Milojević preuzeo Zvezdu shvatio je da je onaj iz Izraela (prim. aut. Barak Bahar) ja nemam pojma koga je video da je on napravio negde uspeh. Čovek je promenio sve živo i doveo sve živo i igrao je više na svežinu nego na ono što je trebalo. Da je ostao, ja mislim da bi Zvezdu upropastio - rekao je Stepanović u razgovoru za Espreso.

 Barak Bahar
Barak Baharfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Na kraju to prvenstvo koje je Zvezda uzela je važno zbog plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona gde su glavne pare. Imamo i Kup. Ja bih voleo da Vojvodina uđe u neko evropsko takmičenje, ali više bih voleo da Zvezda osvoji i Kup. Duplu krunu kada osvojiš, u sezoni si bio stvarno super. Kakav je početak bio, mislio sam da će Zvezda sa onim trenerom kada je pobeđivao sve živo da osvoji sve. Kada su počeli da gube prve utakmice, gledao sam protiv Voždovca i još nekog, video sam da je to nemoguće - istakao je Stepanović u razgovoru za Espreso.

Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanovićfoto: Starsport©

*Da li Vojvodina može da iznenadi Crvenu zvezdu?

- Nisam mnogo puta gledao Vojvodinu. U finalima nije važno ko je osvojio titulu, ko je bio prvak i na kom je mesto završio. Na tim utakmicama obično odlučuje forma tima tog dana i inicijativa. Kada upoređujem ekipe, mislim da je Vojvodini veći motiv jer bi obezbedila Evropu naredne sezone. To može da bude podstrek više za igrače koji na to računaju. Gledao sam Vojvodinu protiv Radničkog. Ja nemam pojma odakle je Radnički pronašao sve te igrače i da je napravio čudo - poručio je Stepanović u razgovoru za Espreso.

*Šta mislite što se finale igra na novom stadionu u Loznici?

- Mislim da je odlična stvar jer kada mogu ti ljudi iz Loznice da gledaju jednu takvu utakmicu uživo. Postoji televizija, ali kada si bio uživo i setiš se posle 10-15 godina kako je bilo i pričaš svima, to je doživljaj koji se ne zaboravlja - zaključio je Stepanović u razgovoru za Espreso.

Bonus video:

00:33

delije napravile šou sa bakljama

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.